Projektas „Work m@de easy” („Padarykime darbą m@loniu“)

Gimnazijoje vykdomas Comenius daugiašalės mokyklų partnerystės projektas „Work m@de easy” („Padarykime darbą m@loniu“).

Prjekto tikslai ir uždaviniai:

  • Sukurti  internetinę platformą apie darbo bei gyvenimo sąlygas įvairiose Europos šalyse.

Daug jaunų žmonių galvoja kurį laiką padirbėti ir pagyventi užsienyje. Nemažai televizijos laidų transliuoja laidas apie tai kaip emigrantams pavyksta pradėti gyvenimą svečioje šalyje. Europos integracijos dėka, svajonės mokytis ar dirbti užsienio šalyje įgyvendinimas tapo ranka pasiekiamas. Kaip iš tikrųjų atrodo kiekviena diena svetur? Projektas siekia atsakyti į rūpimus klausimus ir padėti žengti pirmuosius žingsnius. Sukurta internetinė platforma bus apie gyvenimą, mokymąsį ir darbą pasirinktoje  šalyje. Ją realizuosime naudodamiesi CMS (Content Management System). Mokiniai rinks informaciją ir keisis ja su kitų šalių mokiniais:

  • Įprastos mokinio/darbuotojo darbo dienos aprašymas
  • Biurokratinės kliūtys, su kuriomis susiduria užsieniečiai
  • Šalies papročiai
  • Skirtumai švietimo sistemose
  • Su darbu susiję terminai
  • Nuorodos ir adresai, reikalingi ieškant darbo

Projekto partneriai: Vokietija (Saarbrucken), Turkija (Stambulas), Ispanija (Brenes), Lietuva (Šiauliai), Danija (Naerum), Italija (Catania), Islandija (Akranes), UK (Londonas), Prancūzija (Bitche).

Projekto veikla buvo finansuota iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Projekto vizitai:

1. Vizitas Vokietijoje

Rugsėjo 19-23 dienomis direktorė Z.Žuklijienė, direktorės pavaduotoja J.Butkuvienė ir projekto koordinatorė D. Oss dalyvavo projekto partnerių susitikime Saarbrucken Technisch-gewerbliches Berufsbildungszentrum I mokykloje Vokietijoje ir Lycée Albert Schweitzer licėjų Bitche mieste Prancūzijoje. Vizito metu buvo suplanuoti būsimi susitikimai, parengti klausimynai informacijai rinkti, sukurta eTwinning platforma.

Susitikimo akimirkos

2. Vizitas Turkijoje

Lapkričio 20-25 dienomis grupė mūsų gimnazijos mokinių lydimi mokytojų D. Oss ir D. Adomaitytės išvyko į Stambulą, Bahcelievler Erkan Avci Teknik ve Endustri Meslek Lisesi mokyklą susitikti su Comenius projekto „Work made e@sy“ partneriais iš Danijos, Vokietijos, Prancūzijos, Islandijos, Ispanijos, Italijos, Turkijos. Mūsų gimnaziją atstovauja Dominyka Kildonavičiūtė, Gintarė Vaitiekaitytė, Kamilė Pranskūnaitė ir Martynas Lajauskas. Gimnazistai pristatė savo šalį, gimnaziją, pasidalino informacija apie populiarias Lietuvoje specialybes.

Susitikimo akimirkos

3. Vizitas Ispanijoje

Vasario 6-10 dienomis Comenius projekto „Work made e@sy“ dalyviai lankėsi Ispanijoje, Brenes mieste. Gimnazistės Gritė Ancevičiūtė ir Paulina Gruslytė viešėjo ispanų šeimose, aplankė gražiausias Sevilijos vietas, jūrininkystės istorijos muziejų. Merginos supažindino projekto dalyvius su lietuviškomis šventėmis, papročiais, tradicijomis. Paulinos įspūdžius skaitykime Gimnazijos laikraščio naujame numeryje.

Išvykos akimirkos

4. Vizitas Lietuvoje.

Balandžio 23-27 dienomis vyko Comenius daugiašalio projekto „WORK MADE E@SY“ („Padaryk darbą maloniu“) dalyvių iš Danijos, Islandijos, Italijos, Anglijos, Ispanijos, Turkijos, Vokietijos, Prancūzijos susitikimas – pirmą kartą gimnazija sulaukė tiek daug svečių iš skirtingų šalių. Projekto veikloje dalyvavo 24 mokytojai ir 44 mokiniai. Jo metu siekta atsakyti į klausimus, kas gi skatina bei vilioja jauną žmogų vykti mokytis ar dirbti į užsienį ir kaip iš tikrųjų atrodo kiekviena diena svetur.

Mokiniai analizavo skirtingų šalių papročius, domėjosi, kaip atrodo įprasta darbo diena Lietuvoje, susipažino su švietimo sistemų skirtumais, aplankė Šiaulių profesinio rengimo centrą, savivaldybėje susitiko su miesto meru Justinu Sartausku. Gimnazistai bei jų mokytojai aktyviai bendradarbiaudami su partneriais per artimiausius metus planuoja sukurti internetinę platformą apie gyvenimą, mokymąsi bei darbą pasirinktoje šalyje.

Eglė Naimavičienė

Akimirkos


2012-2013 m.m.

Rugsėjo 24-28 dienomis gimnazistai Agnietė Jurgelėnaitė, Emilija Kavaliauskaitė, Austėja Lanzbergaitė ir Karolis Liugas, lydimi direktorės bei mokytojų Žanetos Sabuckienės ir Daivos Oss lankėsiDanijoje. Jie vykdė Comenius  daugiašalės mokyklų partnerystės projekto Work m@de  easy” („Padarykime darbą m@loniu“) veiklas Kopenhagoje.

Akimirkos

Foto iš Danijos

Filmukai

Projekto veikla buvo finansuota iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.


Įspūdžiai iš Italijos

Lapkričio 12-16 dienomis mūsų gimnazijos mokiniai Gerda Atkočiūnaitė, Eima Fediakinaitė Aistė Sarafinavičiūtė, Benas Žukauskas bei mokytojos Margarita Gudeikienė ir Daiva Oss lankėsi Comenius projekto „Work made e@asy” partnerių mokykloje Istituto Tecnico Aeronautico „Arturo Ferrarin“ Katanijos mieste, Italijoje.

Kelionės akimirkos


Mokinių patirtys apie projekto veiklas skelbiamos gimnazijos laikraštyje „Ant laiptų“, kuris leidžiamas kas mėnesį. 2011m. gruodis „Projektai, projektai…“ (Kamilė Pranskūnaitė, IIIB); 2012m. vasaris „Projekto susitikimas Ispanijoje“ (Paulina Gruslytė, IIIB); 2012m. gegužė „Kodėl verta dalyvauti projektuose?“ (Eima Fediakinaitė, IIB).

Projektas KA2

Tarptautinis daugiašalis projektas “MET (Maths, Engineering, Technology) inside the class” (“Matematika, inžinerija, technologijos klasėje“) Projektas skirtas gimnazistams, besidomintiems inžinerija, IT, matematika, fizika, technologijomis, besirūpinantiems ekologija. Jo…